Riksteaterns föreningspodd

Categories

general

Archives

2017
September

2016
September
May
April
March
February
January

2015
August
June

2014
September
July
June
May
April

2013
December
November
October
September
August
July
June
May
April
January

2012
December
November
October

September 2013
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Syndication

Hur ser den ultimata teateraffischen ut? Behövs affischer överhuvudtaget  i en digital värld?  Och får en affisch se ut hur som helst, kan den vara rund, stjärnformad, orange, i guld? Det och mycket mer pratar vi om i nya avsnittet av Riksteaterns poddradio. Gäst är Karolina Eklund, Riksteaterns egen expert i ämnet, som varit med och tagit fram 200 Riksteateraffischer.

Direct download: 18._Affischkonst.mp3
Category:general -- posted at: 4:58am EDT

”Fars är på liv och död!”
Finns det ”fin” och ”ful” scenkonst? Och vem bestämmer vad som är vad, publiken? Kritikerna? Riksteaterns podd-panel pratar fin- och fulkultur med skådespelaren Camilla Nyberg som spelat alltifrån Fröken Julie till just fars.

Direct download: 17._Fint_och_fult.mp3
Category:general -- posted at: 6:06am EDT

Vad är det som är så häftigt med teater? Och varför väljer man att engagera sig ideellt i en teaterförening? Detta och mycket mer pratas det om i detta avsnitt av Riksteaterns poddradio där Sara Österbro, Matilda Johansson och Carl-Magnus Juliusson från Göteborgs teaterförening är gäster.

Direct download: 16._Varfor_teater.mp3
Category:general -- posted at: 6:06am EDT

Det hänger på håret! Är det ok att be en skådespelare att raka av sitt axellånga hår för en roll? Och hur fixar man frisyrerna så att de håller för en hel turné? I detta avsnitt möter vi Riksteaterns maskör Eva Rizell som berättar om hur det går till när man förvandlar skådespelarnas utseende. Hon kan även avslöja att Riksteatern har över 1200 peruker i sitt förråd. Av äkta hår!

Direct download: 15._Harigt.mp3
Category:general -- posted at: 4:03am EDT

Tvärtemot vad titeln antyder så är detta avsnitt inget annat än en succé! Avsnittet är 1-årsjubileum för Riksteaterns poddradio och det firas med tårta. Panelens Joakim Rindå, Gilda Romero och Mårten Andersson träffar skådespelaren Johannes Wanselow som under våren turnérar med Dramaten-samarbetet "Streber". Tillsammans pratar de om fiaskon av alla möjliga slag. Vi avrundar med "Dagens teaterterm", ”Just nu på Riksteatern”, "Dagens tips" och en tävling.

Direct download: 14._Fiasko.mp3
Category:general -- posted at: 3:32am EDT

Poddradiopanelens Gilda Romero träffar operasångerskan och cellisten Pia-Karin Helsing som just nu är aktuell med den självbiografiska föreställningen Med små, små steg. Samtalet kretsar kring det vägval Pia-Karin gjorde för tio år sedan, och hur det påverkat henne.

Direct download: 13._Intervju_med_Pia-Karin_Helsing.mp3
Category:general -- posted at: 10:30am EDT

Det är full fart framåt, överallt! Panelens Joakim Rindå, Gilda Romero och Mårten Andersson träffas igen och pratar om att Riksteatern fått en ny vd sedan sist. Succén Anbud Live diskuteras och Mårten får veta att han var det bästa med hela dagen. Vi får också följa med till regionala höstträffar i Mundekulla och Lundsbrunn.

Direct download: 12._Full_fart_i_folkrorelsen.mp3
Category:general -- posted at: 3:47am EDT

Magnus Aspegren blir ny vd för Riksteatern. Han är i dag rektor på Operahögskolan i Stockholm och tillträder som vd för Riksteatern senast den 1 januari 2014. Joakim Rindå har träffat Magnus för en intervju.

Direct download: 11._Magnus_Aspegren_-_Riksteaterns_nya_vd.mp3
Category:general -- posted at: 8:58am EDT

Riksteaterns dotterbolag Södra Teatern AB fått en ny konstnärlig ledare: Ingmari Pagenkemper, som började i augusti, Adrian Hörnquist har träffat henne och ställt några frågor. Så här lät det.

Direct download: 10._Extramaterial_Intervju_med_Ingmari_Pagenkemper.mp3
Category:general -- posted at: 9:18am EDT

Höstsäsongen 2013 drar igång! Panelens Joakim Rindå, Gilda Romero och Mårten Andersson träffas igen efter sommaren. Vad har hänt sen sist? Vad är på gång? Gäst i detta avsnitt är också en fjärde person: Jonas Georgsson, som jobbar med Riksteaterns Anbud Live. Vad är Anbud Live? Vilka kommer dit? Varför då? Hur planerar man ett sånt stort event? Panelen avslutar med att prata om att dotterbolaget Södra Teatern AB fått en ny konstnärlig ledare: Ingmari Pagenkemper. 

Direct download: 10._Sasongsstart.mp3
Category:general -- posted at: 9:08am EDT

Det nionde avsnittet av Riksteaterns poddradio är en Almedalen-special. Riksteaterns Gilda Romero var på plats i Visby under veckan och träffade många intressanta människor. I folkvimlet pratade hon med Göran Olsson, Hans-Gösta Hansson och Malin Eidin från Riksteaterns styrelse om bland annat digitalisering och regionalisering. Hon träffade också Radioteaterns chef Stina Oscarson i ett samtal om kulturpolitik, och Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand pratar om män som hatar kultur, i samtalet dyker  även vår gamla bekanta kulturtant upp. Som avslutning på veckan satte hon sig ned med Riksteaterns VD Birgitta Englin och Riksteaterns vice VD Helena Salomonson för att sammanfatta Almedalen 2013.

Direct download: 9._Almedalen_special_-_Riksteatern_rapporterar_fran_Almedalen_2013.mp3
Category:general -- posted at: 5:32am EDT

I det åttonde avsnittet av Riksteaterns poddradio blir det panelsamtal med Joakim Rindå, Mårten Andersson och Gilda Romero samt intervjuer med Stefan Karsberg om "Misantropen", med Victoria Dalborg om "Kompani Giraff", med Bengt Andersson om "Pojkarna" samt med Anna-Karin Palm om Stockholm Street Festival on Tour.

Direct download: 8._Avloppsrensarjonglering.mp3
Category:general -- posted at: 8:26am EDT

Riksteaterns poddradios sjunde avsnitt är, liksom det sjätte, ett mingelreportage, men den här gången från Scenkonstbiennalen i Jönköping. Joakim Rindå och Gilda Romero intervjuar besökare i vimlet om deras upplevelser av Biennalen med mera.

Direct download: 7._Mingelreportage_Scenkonstbiennalen.mp3
Category:general -- posted at: 8:36am EDT

I Riksteaterns poddradios sjätte avsnitt bjuder vi på ett mingelkollage från Teaterdagarna i Hallunda. Med ett behagligt mingelsorl som bakgrundsljud kryssade Joakim Rindå runt bland festivalbesökarna och ställde frågor till bland annat förtroendevalda i Riksteaterns föreningar, regionala teaterkonsulenter och de ansvariga för Teaterdagarna.

Direct download: 6._Teaterdagsmingel.mp3
Category:general -- posted at: 10:58am EDT

Tidig vårsäsong betyder utbudsdagar för riksteaterföreningar från norr till söder. Mimmi Fristorp och Joakim Rindå möter distriktsansvarige Henrik Nilsson och får reda på mer om vad en utbudsdag är. Det skvallras också inför kommande höstsäsong, och ett par för allmänheten hittills okända titlar läcker ut. Programmet innehåller också ett avsked, men med förhoppning om att snart mötas igen, i kommande samarbeten med en annan stor teater. I programmet möter du även två teaterkonsulenter och förtroendevalda från Sävars musik- och riksteaterförening i Västerbotten.

Direct download: 5._Utbud_fran_norr_till_soder.mp3
Category:general -- posted at: 10:15am EDT

Vad är en turnémage? Bråkas det i styrelsen hos Lunds Teaterförening när bestämmer sin repertoar? Hur låter nakenhet i radio? I Riksteaterns poddradios fjärde avsnitt tar panelen tåget till Lund för att vara med vid turnéstoppet av ”Flygräddare”. Medverkar gör Daniel Feltborg från Lunds Teaterförenings styrelse och skådespelarna Frida Beckman, Gustav Deinoff och Johannes Wanselow.

Panelen består av Joakim Rindå, uppdragsledare, Mimmi Fristorp, pressansvarig och Mårten Andersson, skådespelare och bjuder in röster från Riksteaterns alla hörn: regissörer, förtroendevalda i Riksteaterns föreningar, skådespelare och fler.

Direct download: 4._Turnemagar_och_naket_i_Lund.mp3
Category:general -- posted at: 3:37am EDT

Extramaterial avsnitt 3: Intervju med Gunilla Edemo och Gustav Tegby på Dramaturgiatet.

Direct download: 3-Extramaterial-gunillaedemo-och-gustavtegby.mp3
Category:general -- posted at: 8:05am EDT

1